Groep 3 en 4

Barberdina Slob; dinsdag, woensdag, donderdag
Jose Terpstra; maandag en vrijdag

Sportdag groepen 1 tm 4

We zijn op schoolreis geweest; hieronder volgt een stukje van de begeleiders: Maaike (moeder van Boris en Thijs) en Egbert (vader van Maaike)

schoolreis groep 3,4,5 en 6- dinsdag 4 juni 2019

Eerst gingen we verzamelen in de klas. Toen gingen we naar de bus, natuurlijk zwaaien de ouders ons uit. Nadat de buschauffeur een paar regels had verteld, gingen we op weg naar Emmen. Onderweg vertelde de buschauffeur een mop: wat drinkt een koe? J Eenmaal in Wildlands aangekomen gingen we verzamelen bij het bootje, waar we een groepsfoto hebben gemaakt. Daarna gingen we in groepjes door het park. Het is bijna onmogelijk om alle dingen/dieren en belevenissen op te noemen.
We noemen de hoogtepunten van onze dag op:

• De gevonden 10 baden kaart van de Breede (binnen 10 minuten…..)
  • Zonnebril vissen bij het oversteken met vlot
  • Samen patat eten en ranja drinken
  • Tochtje met de boot
  • Attractie Tweestryd  (het was rustig dus konden we meerdere keren achter elkaar)
  • Over touwbruggen wandelen (er bleef zelfs even iemand in vast zitten)
  • De vrachtwagen safari
  • Zeeleeuwenshow in de Nortica
  • Artic 1 (4d show in een simulator)

16.00 uur weer terug bij het bootje waar we 's morgens zijn begonnen. Een paar kinderen waren drijfnat geworden. Samen een lekker raketje gegeten, samen terug naar de bus. Onderweg naar Rasquert merkte de buschauffeur terecht op dat er een begeleider was die meerdere keren in het gangpad stond, wat natuurlijk niet de bedoeling is. Dichtbij school wilde iedereen zich natuurlijk onder de bank verstoppen. Altijd leuk als we terug komen.

Het was een geweldige dag!

Groetjes, Maaike en Egbert
(begeleiders)

We zijn met elkaar naar de oudheidkamer in Uithuizermeeden geweest. De foto's hebben wij gekregen van Harma (moeder van Elise) dank je wel hiervoor.

Project "Landen"
Wij hebben Engeland als land gekozen; hier zijn wij bezig met het maken van sandwiches. De moeder van Lola heeft ons geholpen; dank je wel!

Techniek
Meester Gerrit heeft ons een techniekles gegeven, samen met een paar leerlingen van groep 8.

DaVinci
In groep 3/4 hebben we net het eerste thema "Wie ben ik?" afgerond. Hierin hebben we van alles geleerd over het ontstaan van de aarde, ons eigen lichaam (vooral de vijf zintuigen en de spijsvertering) , kleding bij mensen tegenover vachten en schutkleuren bij dieren en de bomen met hun vruchten. Een boekje van alle gemaakte werkbladen is inmiddels mee naar huis.
We zijn nu bezig met het thema "Samen op de wereld". In de eerste les hebben we behalve de aarde ook de andere planeten (en de rest van het heelal) besproken en bekeken. Elke maandag behandelen we een nieuw onderwerp waar alle leerlingen heel enthousiast aan meedoen. Samen dingen bespreken, uitzoeken, meenemen, maken... Gedurende de rest van de week wordt daar dan op teruggekomen en worden er nog werkbladen of creatieve dingen bij gemaakt.

KiVa
In groep 3 en 4 hebben we, naast de KiVa regels, afspraken gemaakt over hoe we met elkaar omgaan in de groep.
We hebben ook een groepswerk gemaakt. Alle kinderen hebben zichzelf getekend. De tekeningen zijn verzameld in een lijst en hangen in de leeshoek.
Het eerste thema was: "Wie zijn wij?" Wat vinden we fijn / niet fijn. Wat kunnen we doen om ervoor te zorgen dat iedereen het fijn heeft op school. KiVa regel bij dit thema is: We willen samen een groep zijn want dat is fijn.
Thema 2 ging over gevoelens. Wat zijn gevoelens, waar komen ze vandaan, hoe ga je om met gevoelens. Kun je zien / laten zien hoe je je voelt. Bij de lessen hebben we rollenspel gedaan. Laten zien hoe het wel of niet moet als je boos bent bijvoorbeeld. KiVa regel bij dit thema: Boos, verdrietig, blij: houd rekening met mij.

Juf Jose is jarig !
Hieronder een filmpje dat wij juf Jose toezingen, deze heeft Juf Barberdina voor ons gestuurd.
VID-20181102-WA0000.mp4